avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inadmisibilitate ordonanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inadmisibilitate ordonanta

Un mostenitor a acceptat atat tacit(prin acte si fapte) pentru unul dintre parinti dar si expres,prin declaratie notariala cat si dezbaterea succesiunii , la notar dupa al doilea parinte.

Un al doilea care sta in casa dar a post pasiv in totalitate ii interzice accesul in imobil si la bunurile sale.
S-a deschis dosar de partaj si suplimentare succesiune,deschidere dupa primul parinte.Intre timp ce cere o ordonanta presedentiala de catre mostenitorul dce a acceptat succesiunea se prezinta probe iar instanta respinge actiune pe motiv de
inadmisibilitate .Cu recurs in 5 zile

Ce se poate cere la recurs(este inca in termen)
Cel mai recent răspuns: nicusorilinca , utilizator 12:33, 22 Noiembrie 2011
Stimate forumist,

Eu unul nu văd nici un motiv de recurs în speţa dvs.

Ordonanţa preşedinţială este esenţialmente o procedură specială care necesită, pe lângă toate condiţiile generale privitoare la admisibilitatea unei cereri de chemare în judecată şi anumite condiţii speciale de admisibilitate.

Astfel, ordonanţa se poate cere numai pentru luarea unor măsuri urgente şi temporare, care dacă nu s-ar adopta ar determina anumite prejudicii ireversibile.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia comercială, prin Decizia nr. 3158 din 27 noiembrie 2009 a constatat că:
Ordonanţa preşedinţială reprezintă un mijloc procedural ce întruneşte condiţiile unei acţiuni civile, având însă caracter specific determinat de caracterul particular al măsurilor ce pot fi luate pe această cale. Astfel, cererea privind ordonanţa preşedinţială trebuie să îndeplinească atât condiţiile generale necesare pentru exercitarea acţiunii civile, cât şi cerinţe particulare, respectiv urgenţa, nerezolvarea fondului cauzei şi vremelnicia măsurii ordonate.


Ori, în cauza dvs, nu reiese în nici un fel urgenţa moştenitorului care a recurs la o astfel de procedură. Astfel, soluţia instanţei de fond pare întemeiată, deci recursul va fi respins ca atare.

Cu stimă.
urgenta consta in faptul ca: cel care sta in casa a facut si face datorii inlaiutiltatile care sunt pe numele parintilor care sunt in valoare de peste 10000 ron pina acum .Refuza sa le plateasc si la eventuale executari silite ar pierde din partea sa de mostenire si mostenitorul de buna credinta
nu exista motive de recurs. din pacate in ce priveste plata utilitatilor, mostenitorul (mostenitorii) preiau atat activul cat si pasivul dintr-o mostenire. incercati sa depuneti cereri de oprire a furnizarii acestora (oricum la datoriile acestea ar fi fost in mod normal oprite de mult) pana la solutionarea procedurilor succesorale
leusan a scris:

Intre timp ce cere o ordonanta presedentiala


Avand ca obiect ...!? :-/

Pai cum sa aprecieze cineva daca exista urgenta ori motive de recurs, daca nu ne spuneti nici macar ce anume ati cerut!

In zaţul meu de cafea nu scrie :)
In ce au conatat motivele: in sistarea lucrarilor de demolare,renovare,constructie,a imobiluli,
De a obliga paratul a lasa accesul liber in imobil pentru reclamant,
Reclamantul a cceptat succesiunea defunctilor atat prin acte si fapte dupa tata ,dar si expres in termenul de 6 luni dupa mama.Casa este cumparata de ambii parinti ,soti .
S-au depus dovezi in acest sens dar instanta a motivat respingerea ca,,intrucat in ACEST MOMENT RECLAMANTUL NU ARE UN DREPT LEGAL STABILIT"..
Pai daca reclamantul nu are ,atunci paratul care sta in imobil,l-a degradat ,nu vrea sa plkatesca c/val la utilitati de care a beneficiat singur dupadecesul mamei .. dar nu a facut nici o forma de acceptare atunci ce drept are sa stea in imobil.

Deja au sosit executari silite pentru neplata utilitatilor,dar instanta , a solicitat ,,introducerea in cauza , mostenitorilor pe motiv ca ,,transmiterea patrimoniului succesiunii opereaza de la dta deschiderii succesiunii,(adica de la data mortii),si ca numai daca renuntau nu mai aveau aceasta calitate.

Acum in ordonanta nu mai au aceasta calitate?Asta este nedumerirEA.

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune. leusan leusan Un copil al defunctilor din 2 accespta pentru unul mostenirea tacit prin acte si fapte.Pentru un alt parinte o accespta expres prin declaratir notariala in ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala - acces in imobil al mostenitorilor sezinari lolo0112 lolo0112 dupa decesul tatalui, unul dintre descendenti si sotia supravietuitoare nu-i mai permit celuilalt descendent accesul in imobil, in ciuda faptului ca deocamdata ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns concret !!! redialboss redialboss se poate executa silit apartamentul pentru credite de consum nerambursabile stiind faptul ca apartamentul respectiv nu este proprietate personala ci este ... (vezi toată discuția)